OVER EASYPARP

Hoi, mijn naam is Minke Verberk, oprichter van De Verzekeringsanalyse BV in 2008 en initiator en eigenaar van Easyparp.nl. Ik ben afgestudeerd voor Verzekeringskunde aan de Universiteit van Amsterdam alsmede de HES Bank- en Verzekeringen te Rotterdam. Naast het up to date houden van de WFT diploma’s schrijf ik regelmatig in het tijdschrift voor verzekerings-en aansprakelijkheidsrecht over PARP of de IDD. Wij geven met Easyparp ook externe- of in company trainingen over PARP of de IDD.

In 2012 zijn wij begonnen met PARPEN bij verzekeraars. De Verzekeringsanalyse BV* heeft naar aanleiding van PARP begin 2014 een werkgroep PARP Volmacht opgericht. Samen met een aantal managers van de grootste volmachtkantoren hebben wij de basis gelegd voor een goed format voor het PARPEN van volmachtproducten en het inrichten van het duurzame en terugkomende proces binnen de organisatie. Ook templates alsmede alle documentatie hebben wij ontwikkeld. Het proces en de tools kunnen zowel door verzekeraars, intermediairs als door volmachtkantoren worden gebruikt. In Scienta hebben wij het reguliere proces verbeterd en gedigitaliseerd. Zodat het PARPEN maar ook de wetgeving over IDD voor iedereen binnen handbereik en werkbaar is.

Diverse verzekeraars als volmachtkantoren horen inmiddels bij onze vaste klandizie, waarbij we regelmatig weer terugkomen bij deze organisaties. Ook volgen wij continu nauwlettend de website van de AFM over ontwikkelingen inzake artikel 32 van de BGFO.

Onze specialisatie en vakgebieden zijn:

– het product approval & review process (PARP) en de inrichting en invulling voor volmachtkantoren en verzekeraars.
– de IDD en de impact die deze wet heeft op het productontwikkelingsproces voor ontwikkelaars en distribiteurs.

*EasyPARP is een handelsnaam van De Verzekeringsanalyse BV onder kamer van koophandel nummer 24442178.